Monday, April 26, 2010

Terengganu Food Goes International

Saya agak sibuk kebelakangan ini. Urusan harian yang agak ribut sedikit.

Jadi tiada masa untuk berkisah panjang2.

Jadi untuk mukaddimah silibus ini, di sini ada kuiz untuk menduga sejauh mana pengetahuan anda tentang kuih muih tradisional Terengganu.

Kenapa saya letak tajuk 'goes international'? Sebab soalannya dalam Bahasa Inggeris. Bahasa Inggeris kan bahasa internasional. Satu dunia boleh faham. Tapi belum tentu boleh jawab.

Saya pun tak berapa nak pass. hee~

Jadi, selamat mencuba.

Sila ketik sini.
Ya. Sini.


Ramai yang tanya saya untuk berkenalan dengan bepang.
Ini lah dia. Bepang pulut.
Bukan macam pelempang ye.Tak payah merepek bukan2.
Lagi satu spesis bepang kacang nama dia.

6 comments:

marinahunny said...

salam..

hahaha bepang ni best kalu mkn...ralit je tp kalu x pndai mkn bersepah le..

skrg ni pun dh bnyk org buat door gift utk majlis kawen..

marinahunny said...

oowwh saya tmpg link kan kuiz tu ye..selamat bertanding..peace..

paiseh said...

yeah.. hidup bepang..!!
hmm.. boleh ambik. tapi kreditkanlah.. saya tak kisah.. tapi apa kata orang lain pula nanti. kan..?

aim-a said...

bepang ni kalau makan terlebih buleh jadik addict...sedap!!!

kOkO rUkOUrI said...

tp sumtymes manis sgt n melekat2..
mati2 sy ingt bepang nih mknan org Jawa..slalu je org2 tua jawa kat tmpat sy nih makan..hehe

paiseh said...

aima : biar addict bepang jangan addict drugs~

koko rukouri : hahaha.. nama pun dah terengganu lah. kan ada ...ng kat blakang tu~
*apa pelik sangat nama anda ni?

Post a Comment